Prince haalt muziek van Spotify en Apple Music

Prince haalt muziek van Spotify en Apple Music

0
Kort na de lancering van Apple Music heeft Prince zijn muziek van de service laten verwijderen. Ook Spotify heeft de albums van de zanger offline gehaald. Op dit moment is de muziek van Prince alleen nog online te horen via TIDAL en SoundCloud.

 

Prince heeft altijd zijn zorgen over muziek op internet met de wereld gedeeld. Zo is hij niet te horen (of te zien) op YouTube en heeft hij albums verspreid als bijlage van Engelse kranten. Een reden voor het plotselinge verdwijnen van de nummers van Prince wordt niet gegeven, maar het is opvallend dat de muziek nog niet van TIDAL is gehaald. Het zou kunnen dat de streaming service van Jay Z langzaam reageert op het verzoek van de artiest, of dat er een deal is gemaakt. In dat laatste geval zou het een opsteker zijn voor TIDAL, dat afgelopen week moest toezien hoe Taylor Swift haar laatste album exclusief beschikbaar maakte op Apple Music.

Toch verwerpt Prince niet alle online platformen. Op zijn SoundCloud pagina verschijnen regelmatig nieuwe songs en niet geheel toevallig postte hij gisteren het nieuwe nummer Hardrocklover.


GEEN REACTIES

Leave a Reply